2008

2008-10-26
Vandaag vertrokken we met 8 motoren voor het laatste geplande ritje van dit seizoen.
Jan V; Jan J. met Maartje achterop; Robert met Chantal achterop; Eric P; Martien; Gerald; Petra en Toon.

Jan V. had op het laatste moment nog een andere route in mekaar gezet dat ons richting Maaseik en Nationaal Park de Meinweg bracht.
Dit omdat de weersvoorspelling richting zuiden beter was.
Onze stop hielden we op een verwarmd terras op het plein in Maaseik waar het warme appelgebak met slagroom ons goed smaakte.

Jan J. hield het echter op een pannenkoek en onze jeugdige dames hadden een ijsje erbij. Hierna ging het langs wat maasplassen richting Nationaalpark de Meinweg.
Jan V. gaf ons hier nog uitleg over de “IJzeren Rijn” die door de Meinweg loopt en hij bracht ons tot bij de poort van de Maharishi in Vlodrop.
Hierna werd het weer wat minder waardoor we de regenpakken aangedaan hebben en toen de snelste weg naar huis zochten.
Tegen zessen en na 194 km waren we na een mooie rit weer thuis.


2008-09-30
Het weer was helemaal perfect voor een mooie september rit.
Met een groep van 4 motoren en 1 trike vertrokken we, via de Hogeweg, naar Duitsland.
Om daar langs de Rijn af te zakken naar de Ooijpolder.
Na zo’n 60 km hadden we de eerste pauze bij Gasthof Maas aan de Rijn.

Hierna hebben we onze tocht voortgezet over dijkjes, smalle weggetjes met heel veel mooie natuur om ons heen.
In Nijmegen aangekomen hebben we de zeven heuvelen weg nog genomen en hierna de snelste weg naar huis..
Waar we 7 minuten later aankwamen dan eigenlijk de bedoeling was.
Het was weer een rit die de moeite waard was.


2008-08-31
Op de zonnige zondagmorgen vertrokken wij Jan J. , Erik V. , Joep S. , Jan S.  ( broer Joep ), Piet Dr. , Gerald K. en Jan V.

De richting werd toch na onderling overleg DE EIFEL .

Vertrek in Oirlo 9.45 uur in Nederweert even een controle stop verder in Vaals de paardjes te drinken geven. 

Daarna de start rondje EIFEL 12.30 uur een koffie stop en verder aan het werk met die zeer mooie bochten Jan J. en Piet D.  gingen even zelf een feestje bouwen. In Gemund werd gestopt voor de lunch wat ons ook goed deed , vooral die grote worst van Jan J. die trok de aandacht.

De volgende stop was tanken en sleutelen aan de Kawasaki , hierna viel de groep uiteen vanwege een lange fille. 

Maaaaaaaaaaaaar het grote probleem kwam de Kawasaki stopte er mee daar stonden Jan J. , Jan V. en Erik V.  na wat duw , sleutel en DENKWERK werd de accu gewisseld .

En jawel hoor de Kawasaki gaf weer geluid, Maaaaaaaaaaaar het volgende probleem Erik V. kon starten.

Na denkwerk kwam het idee startkabels en jawel Jan J. had startkabels paraat ( een goed voor gevoel ? ) en starte maaaaaaaaaaaaar .

Alles aan de praat kastjes dicht jassen aan potjes op, maaaaaaaaaaaaaaaar Erik laat hem afslaan.

Dus een herkansing en alles lukte weer en Erik meteen weg. De twee Jantjes alles opruimen en inpakken en achter Erik aan.

We hebben hem niet meer gezien tot in Castenray, daar had hij goede hulp van een ex wegenwacht.

Wij de twee Jantjes waren intussen nog in noodweer terecht gekomen het verkeer stond stil en het dwong ook ons tot stoppen.

Drijf drijf drijf nat waren wij. Al met al hebben we met ons allen een mooie rit gehad en er veel gesprek stof aan over gehouden.

PS. de achter blijvers waren 19.00 en de pechvogels 20.30 uur in Oirlo.de afstand was 225 Km. 

Verslag 2e  groep

Aangezien de eerste groep met een groot aantal rijders was vertrokken, was ik erg benieuwd wie er om 13.00 uur nog zouden komen.

Maar daar aangekomen bleek dat de 2e groep uit meer vrouwen dan mannen te bestaan, dus het kon niet anders zijn dan dat het een gezellige middag zou worden.

We vertrokken richting Beringe, langs het kanaal, verder naar Heythuysen, Leverroy en Nederweerteind om vervolgens weer aan de andere kant van het kanaal uit te komen en door te rijden naar Weert. In Stamproy werd onze eerste en enige pauze gehouden.

Vervolgens reden we verder richting Maaseik en vandaaruit hebben we ons een weg naar huis gezocht.

Om 17.30 uur waren we met zijn allen weer op het dorpsplein terug, zonder pech onderweg en met nog een heerlijk zonnetje.  

We hadden er toen een rit op zitten van 196 km.

 


2008-08-17

Zondagmorgen om 09:45 uur vertrokken we met 5 motors en de trike richting Zuid-Limburg om een rondje Monschau te maken.
De aanwezigen waren: Jan J., Jan V., Martien, Peter en Nel, Toon, Petra met Bart achterop.
Petra en Bart brachten ons weg tot Horn, zodat het toch nog gezellig kon worden, of niet dan Jan V.!!!!!!
Jan J. bracht ons verder naar Vaals waar nog even getankt moest worden voordat we België in gingen.
Hierna nam Toon het over en gingen we naar onze eerst stop in Lammersdorf (Hanni’s Imbiss) voor een lekkere schnitzel met pommes
Na deze uitgebreide eet/bijklets pauze ging het verder via mooie wegen over Heimbach en Gemünd naar een P-plaats bij stausee Einruhr waar Jan V.zijn drinkpauze ging houden
Zijn meegebrachte boterhammen liet hij echter onaangeroerd.
Nadat hij hiermee klaar was gingen we verder met rijden rondom Monschau. Voordat we Duitsland uitwaren nog even getankt bij Roettgen en meteen erachteraan de laatste koffiestop.

Vanaf hier nam Jan V het kopwerk over tot aan de autoweg A2 waarna  Jan J. met sneltempo ons naar huis bracht omdat Jan V had het thuisfront gebeld dat hij om 20:00 uur thuis zou zijn.
Om 20:00 uur precies en 420km verder draaiden we ’t plein weer op.
De route was gedownload van www.promotor.nl  (klikvolgorde is:    toeren—tanktastocht—routes—TankTasTocht 4 rondje Monschau)
De fotograaf (en filmer met een filmcamera waar je ook foto’s mee kunt maken Jan?) ter plaatse was Nel vanaf de trike

 


2008-07-27
De dagrit van 27-07-08 is goed verlopen. We vertrokken 9.45 in Oirlo richting achterhoek, aanwezig waren Piet D. met dochter, Erik V., Jac V. Horst en Jan V. De route verloop was, Bergen , Goch , Rees , Hamminkeln , Burlo waar voor de eerste koffie pauze werd gestopt.Verder richting Borken , Winterswijk , Berkelland , Lochem hier kregen de rendieren te drinken en zelf gingen we onze maagjes vullen. Daarna Toldijk , Drempt , Montferland, Emmerich de Rein over , Mehr hier in de omgeving was Erik bekend vanwege familie, en ook hier nog fris genuttigd . Toen Ven-zelderheide , Gennep, via Rijksweg naar Oirlo. Aankomst 18.30 uur afstand 340 Km. de eerste 100 Km meer grote wegen daarna mooie route voor de motoren.

 


2008-06-29
Geen verslag; nattigheid  ?

 


2008-06-14/15
09:00 uur, daar stonden we met z’n 2en op de Hoofdstraat te wachten of ze wel zouden komen gezien de weersvoorspellingen.
09:10 Eric komt als eerste, Jan J. volgt al snel (Helmie komt hem persoonlijk afleveren) dan volgt Martien en Robert pas om 09:25 omdat hij de klusjes thuis eerst moest doen.

We zijn compleet dus we vertrekken om 09:30 uur. We pakken eerst de snelweg A61 en A44 tot Jülich waar we de binnenwegen gaan rijden. Vóór Dúren pakken we onze eerste koffiestop, behalve Eric die moest eerst een hamburger. Hierna de Eifel in waar we de eerste bergen en haarspeldbochten oefenden op weg naar de eerste eetpauze bij een Bikertreff (bij Heimbach,aan de Rurstausee) behalve Eric die nu alléén koffie hoefde, de rest hield het op friet met curryworst. Hierna verder tussen de wolken door (we hebben het droog gehouden) totdat we bijna een bui inhaalden en dus maar een pauze namen. Nadat de bui verder gedreven was konden we weer met een droge weg verder. In Alf hielden we even stop om te overleggen hoe de route verder zou gaan. Eric nam de kop over langs de oever van de Moesel naar een slaapadres in Schweich.

Een goed hotel met goed eten, hierna nog in een plaatselijk kroegje een paar PULLEN bier genuttigd.

Na een goede nachtrust en dito ontbijt om 08:30 gingen we de motor weer op en reden naar Echternach waar we op ’t plein onder ’t zonnetje onze koffiepauze hielden.

Jan kreeg hier een zonnesteek  want hij ging even gekke dingen doen.

Via prachtige binnenwegen en uitzichten ging het verder langs de oevers van de Süre naar het noorden, waar we onze eetpauze hielden in Clervaux op ’t plein.

Voordat we Luxemburg uit waren nog even de tank volgemaakt voor € 1,33 per liter. Via het ons bekende St.Vith en een echte binnenweg richting Nederland waar we bij Verviers de autoweg maar opgingen om een bui te ontwijken die voor ons lag, echter op de autoweg had het net ervoor gehoost zodat we voor het eerst nat werden maar dan wel alleen van het opspattend water. Toen we Nederland binnenreden werd het weer droog. Nog vlug een koffiestop gemaakt bij het MVV stadion in Maastricht voordat we de laatste meters richting huis maakten. Om 20:15 draaiden we onze oprit weer op na een prachtige en supergezellige tocht van 750 kilometers. Dus zeker voor herhaling vatbaar.!!

2008-05-25
Na een tweede start om 13:00 uur reden we met 7 motoren richting Zuid Limburg voor een route van 250km

Alleen net na de start een paar drupjes regen, de rest van de toer bleef droog.
Binnendoor via Helden, Grathem en een uitstapje naar België (Maaseik) weer terug Nederland in.
De eerste stop voor koffie werd genuttigd in Geulle, Waar we de Mergellandroute oppikten.

Na een mooie stukje van deze route via Maastricht werd deze afgesloten met een ijsje in Euverum.
Vanuit hier ging het huiswaarts waar we na een Politie onderbreking bij Margraten even 2 groepen werden
Na een telefoontje kwamen we weer op de A2 bij elkaar, Zodat we toch met z’n allen thuiskwamen

 


2008-04-20
Vandaag zijn we met enkele goedgelovigen naar Grubbenvorst geweest.

Na de rondgang langs de opgestelde motoren en de mis de zegening van Pastoor ontvangen voor een goed en veilig 2008.

Hierna een korte stoffige rit over kleine wegen gemaakt met roadcaptain Eric P. en koffie met gebak in Gennep gegeten.

 

 

2008-03-30

Met 7 echte bikers die niet op het mooie weer wilden wachten vertrokken we om 1 uur richting Duitsland waar we dachten dat het droog zou zijn. Pas halverwege Duisburg werd het droog, waar we pauze wilden houden bij Bikertreff Kaisersberg. (Bij Duisburg Zoo)
Hier was echter niet veel te doen waarna we bij navraag aan 2 Duitse motorradfahrer naar Bottrop werden geloodst door deze twee .

Hier een “grosse kaffee und apfelkuchen mit sahne gegeten, waarna we ons regenpak aantrokken en Eric P ons de weg naar huis zou wijzen, later nam Robert het over want die wist de kortste weg ivm de regen die intussen met bakken uit de lucht viel.

Dat word dus weer POETSEN deze week.
Adres Bikertreff Bottrop: Alter Postweg 120, 56244 Bottrop

 


2008-02-24
En al scheen het zonnetje niet zo als we verwacht hadden we waren toch om 13.00 uur met zijn vijfen aanwezig op het plein. Na een kort overleg waar we heen zouden gaat en wie voorop zou rijden, nam Eric P. het voortouw.

 

Het was voor ieder wat wils. We gingen over mooie binnenwegen en een stukje autoweg op weg naar een goedkoop kopje koffie. En we waren niet de enige in Brüggen (D). Het was er een drukte van belang en terwijl we daar op het terras zaten kwam zelfs de zon er nog door. Na twee grote mokken koffie en een rondje over de parkeerplaats om eens te kijken waarop ander reden zijn we weer richting Nederland gereden.

Ook deze keer reden we weer zowel over de snelweg als over mooie binnenwegen. Via Swalmen, Reuver en een rondritje in Belfeld zijn we via Venlo naar Maasbree, Sevenum, Hegelsom. Meterik en dan via Castenray weer naar huis gereden. Het was een mooie rit. Eric bedankt!!!