2009

2009-10-18 Zondagrit mTc Oeldere

Vandaag de laatste clubrit van dit jaar. Met 12 motoren vertrokken we een beetje later ivm een lege fotocamera Robert regelde vlug een andere via Chantal, zijn oudste dochter, dus kunnen we verder met het verslag Coert stond hierdoor dus al een tijdje op ons te wachten in Wanssum bij de pomp, want die moest nog tanken.
Via de toeristenweg achter Gennep langs en eventjes Duitsland in door de Ooypolder naar de pauzeplaats op de waalkade in Nijmegen.

Nadat we de koffie en appeltaart op hadden ging het terug via de 7-heuvelenweg en Plasmolen Brabant in om via St-Anthonis, Westerbeek. Overloon en een grindweg, waar de Harley rijders niet door durfden, weer naar huis waar we om 17;35 de motoren weer op ’t plein parkeerden na een rit van 166km.
Tot volgend jaar

 


2009-10-02 Bijzondere toertocht van de jongerenafdeling (<40) van mTc Oeldere
Voor deze gelegenheid was een rondje SS125 uitgezet op Sardinië.
In Costa Rei werd een motor gehuurd bij onze oosterbuur Heinz (0039 3460455832).
Dit had als voordeel dat de ketting en oliepeil in orde was.

Van Costa Rei werd eerst richting zuiden gereden. Tot Castiadas een autoweg en dan naar Solanas naar de kust. Dan een parcour langs de kust naar San Vincenzo en je waand je in Monaco, mooie uitzichten over de azuur blauwe zee en aan de andere kant de cactussen op de heuvels.

Daarna weer een stukje autoweg land in waarts naar de ultieme uitdaging de SS125. Maar eerst een echte capaciono en pizza broodje.

Wel geteld 2 euro in totaal in San Gregorio
Hierna volgt de weg de rivier Rio Cannas door twee berg kammen in. Voor een auto is het hele uitdaging om hier door heen te komen.
Op een motor is het alleen maar genieten.

Prachtige uitzichten, dus toch maar af en toe stoppen om even te kijken. Deze route is zo'n 40km door de bergen heen.
Een uitdaging voor een ieder om de volgende foto's ook te maken.

Een paar uurtjes later en een 200km op de teller erbij, ben je vervolgens toch wel toe aan een lekkere Ichnusa.


2009-09-27 Zondagrit mTc Oeldere
In deze tocht werd het water van maas en waal opgezocht. Helaas was er niemand in staat om enig beeld materiaal vast te leggen, dus ook niet aanwezig hier.
Naar verluid ging de tocht langs maas & waal richting zaltbommel en weer terug naar Oirlo natuurlijk.2009-09-13 Zondagavondrit mTc Oeldere
Hierbij het verslag van de korte rit.
Om  15.55 regende het nog en dus twijfel bij een aantal wel of niet gaan rijden. Maar volgens buienradar is de kans op regen in brabant het minste en dit klopte want we hebben géén regen gehad. Joep stond al te wachten met paraplu op het pleintje of er nog iemand zal komen. En ja er komen 4 andere rijders( Erik P., Jan M., Ruud en Robert) zich melden voor de korte rit. Natuurlijk in goed overleg een vrijwilliger(Jan) gevonden die vooraan wil rijden en de tocht gaat via Veulen, Ysselsteyn, Liessel, Asten, Mierlo, Geldrop, Eindhoven, Waalre naar Valkenswaard waar we eigenlijk een pauze willen nemen. Echter het centrum is afgezet en er komen allemaal praalwagens voorbij van een optocht die daar gaande was. Jan denkt het moet toch lukken om bij het plein te komen en op verschillende plaatsen geprobeerd erdoor te komen maar de wegafzetters waren te streng en we mochten er niet door. Dus toen maar verder naar Leende waar we op een verwarmd terras een lekkere bakje koffie of cappuccino gedronken hebben.

Vervolgens zijn we via Maarheeze, Someren, Asten, Meijel, Neerkant, Helenaveen, Evertsoord, America, Schadijkse bossen, Castenray teruggekomen op het pleintje in Oirlo om +/- 20.00 uur waar het al donker begon te worden en volgens de teller hebben we 153 kilometer gereden

2009-08-30 Zondagrit mTc Oeldere

Vandaag vertrokken een heel aantal motoren en een driewieler voor een rondje Luik.
Pastoor hoorde de hele groep om ongeveer twintig over tien vertrekken, hij was net aan de preek begonnen.
De groep was ruim elf uur later weer terug in het anders zo vredige Oirlo.
Het was een vermoeiende rit zonder regen, zo vermoeiend dat er niet echt een verslag is gemaakt.
Maar gelukkig hebben we de foto's nog.2009-08-16 Zondagrit mTc Oeldere

Vandaag vertrokken we met 7 personen op 4 motoren naar de achterhoek voor een tocht van 334 km

Jan V+ Mia, Patrick + Inge, Theo + Diny en Toon P.

Jan V. had een mooie route uitgewerkt op zijn computer, bestaande uit een A, B en C-gedeelte

De A-route zou ons op een snelle manier richting Emmerich (D) brengen, echter door een kleine twijfeling werd de afslag op de A-73 richting Duitsland al gemist en werd het een toeristische route naar Emmerich

De B-route ging al een stuk beter. Tijdens de eerste pauze kwam het zonnetje er toch door, en na een paar koffie’s en cappucino’s op het terrasje net voor Borculo,

gingen we verder met de route al moesten er wel enkele borden genegeerd worden

Want WAT betekend dit bord?

Nou niet allemaal roepen “Ik weet het, ik weet het…. want onze Jan wil graag de juiste antwoorden hierop weten, hij heeft hierover gesproken met de dienstdoende agent.

en daarna moesten dus de juiste aanbevelingen van oom agent gevolgd worden om de route af te maken

Uiteindelijk via mooie wegen door de achterhoek

en terug door Duitsland net onder de grens met Nederland, met een kleine tussenstop voor de lunchpauze van Jan,

bracht Jan ons naar restaurant “Jan aan t Fähr” in de buurt van Goch,om hier te gaan eten.
Patrick en Inge gingen echter door naar huis omdat ze op tijd thuis moesten zijn ivm de kinderen
We konden kiezen uit één soepje omdat de overige smaken al op waren, maar de lekkere schnitzel vulde toch goed onze magen.
Zodoende kwamen we met een voldaan gevoel via de C-route van 30km weer terug op ’t plein
Jan V. vond het een zéér gezellige dag met de vele dames. De rest was het hiermee eens.

 

 


2009-07-26 Zondagrit mTc Oeldere met SJMO
Een speciale rit vandaag, omdat als eerste de Adventure Club van SJMO naar de kampplaats/blokhut op de Reuver worden gebracht.
Hiervoor werd er rond 11.00 verzameld bij de Linde. Het vertrek was rond 11.30, met 16 motoren.

Nadat de motorboys een lekkere kop koffie en een wafel hadden gekregen, ging de rit weer retour richting ôs pietoreske durpke Oeldere.Hier stonden de motorbabes Paula en Helmie al op de mannen te wachten om de rit te vervolgen richting de veluwe.

Inmiddels had Patrick H. zich ook nog bij de club gevoegd, nadat hij de hele morgen bezig was geweest om z'n motor weer een beetje fatsoenlijk aan te krijgen. 

We zijn via de autosnelweg richting Nijmegen, Arnhem, Utrecht gereden, om op enig moment de afslag richting Het Veluwse Nationale Park te nemen.Hier kwamen we in mooi bebost gebied.Onderweg even de motoren bijtanken.

Vervolgens hielden we onze eerst stop in Otterlo.Op het grote terras buiten hebben we een lekker kopje soep, wat eitjes, een tosti of een broodje kroket naar binnengewerkt.Helaas vergeten een foto te knippen... 

Later hebben we onze weg vervolgd naar plaatsjes zoals o.a. Elspeet, Epe naar Apeldoorn.Midden in het centrum hebben we zelfs nog een stuk weg gereden waar "Kars van Koninginnedag" tegen de Naald aan is gereden. 

Daarna richting Arnhem om vervolgens bij de Waalkade in Nijmegen een lekker frietje met frikandel of kroket of een goede maaltijdsalade te eten.Helaas vergeten foto's te knippen...

Maar normaal zitten er wel altijd eet-foto's bij, en deze keer dus niet... 

Het was leuk dat deze rit ook weer 'oude bikers' zoals Frank H. (met zoon Rob) en Abe H. meereden en natuurlijk ook weer ozze Joep Sw. die lang met een blessure heeft gezeten.

Nadat we onze buikjes "bijna" rond hadden gegeten, ging de rit via de Zevenheuvelenweg te Berg en Dal / Groesbeek richtig Oirlo.  Rondom de klok van 20.30 uur parkeerden we de motoren weer op het kerkpleintje.Nog even een groepsfoto, waar niet iedereen meer opstond omdat sommige al naar huis afgezwaaid waren.

Het was een geslaagde rit onder mooie weersomstandigheden.


2009-07-05 Zondagrit mTc Oeldere
Opa Jan, nu weer gewoon Herder Jan, had een mooie route uitgestippeld door het Brabantse land.
De keus werd gemaakt richting brabantseland een route van ongeveer 200 Km.
We vertrokken om 13.10 uur op het plein met 6 motoren te weten Joep S.,  Math Cl.,  Ruud Cl.,  Theo A.,  Erik V. en Jan V.  Bij vertrek werden we door verschillende partners uitgezwaaid.
De route ging na wat speurwerk via Zwart-Water , Westerbeek , Landhorst , Boekel , Herpen , Bernheze , Vorstenbosch naar Nuland. Hier werd de route verstoord door een dorpsfeest, via een omweg naar  Vinkel waar we een terrasje pikten  van 0.45 min. 

In Vinkel werd een terrasje bezocht bij "Den Driehoek". De volgende foto is hier gemaakt:

Verder  route Berlicum en in Middelrode  de rendieren laten drinken ( tanken ) . Maar toen ging het mis we misten er twee van de groep , na telefonisch contact de twee opgehaald en weer bij de groep gevoegd. Daarna weer verder met een donkere wolk in de rug naar Schijndel  ,   Liempde  ,  Sint-Oedenrode  ,  Son  , Lieshout ,  Aarle-Rixtel  waar enkele dikke druppels regen vielen. Dus de kortste weg naar de Vredepeel  waar we Math Cl. mooi thuis brachten . daarna snel naar Oirlo waar we om 6.30 uur landen op het plein  en alles droog hadden gehouden.

De  rit   220 Km. achter ons gelaten ,   was gezellig en goed verlopen de temperatuur mocht minder ( 32 graden ) .


2009-06-27/28 mTc Oeldere Weekend
We hadden er zin in. De eerste waren dan ook al om 8.45 uur aanwezig en de rest volgde al snel.
Nadat we even bij gekletst hadden, lege rugsteuntjes (koelboxen) gevuld hadden vertrokken we volgens de route van opa Jan.
In het zuidelijke puntje van Limburg werd onze eerste stop gemaakt. Wat zeer verstandig was bleek achteraf want hierdoor waren we buiten de regenzone gebleven.
Als snel werd onze weg weer vervolgt en na de nodige kilometers vonden we een groot terras in Belgie, (met weinig stoelen en tafels) waar, en hoe kan het ook anders lekkere Belgische frieten werd veroverd.

En aangezien opa Jan Frans goed kent mocht hij het woord doen.
Nadat we onze bakje netjes leeg gegeten hadden hebben we onze tocht weer volgens planning vervolgt.
Na een klein oponthoud van de vriendelijke Belgische boeren die zo aardig waren om iedereen van een pak melk te voorzien

Alles liep voorspoedig en na weer de nodige uurtjes op de motor gezeten te hebben konden we Mia laten zien waar opa Jan enkele dagen ervoor was geweest. (stom toeval). Het weerzien was erg verrassend en we mochten ook nog blijven om er een kop koffie te nuttigen. Het was een hele mooie streek en we besloten daarom om het laatste stukje nogmaals over te doen om foto’s te maken en te tanken. Of was het anders om.

Ook hierna bleven we ons trouw aan de voorgeschreven route houden die opa Jan gemaakt had.
We vervolgden ons pad langs mooie beekjes, bosrijke omgeving in het stralende zonnetje over al
die mooie wegen die ons buurlandje rijk is. Prachtig toch, dat moeten we echt toegeven als we
naar de foto kijken hiernaast.

Of heb jij er een andere mening over Robert?????
Al die uurtjes poetsen weer voor niets geweest.

 

Zo rond 20.00 uur kwamen we aan bij het Hotel Poste Boullion waar we na even op het terras gezeten hebben, nog net even tijd hadden voor een douche waarna we snel naar de warme hap gingen.

We wisten dat late Jan (Muijsers) zich ook bijna bij ons zou voegen, maar hij heeft ons toch nog enige tijd laten wachten. Toen we later al die spannende verhalen van hem hoorde, door hoog water gereden in Tegelen, te ver doorgereden in Frankrijk enz. enz. begrepen we dat hij iets later was.

Maar ook hij kreeg nog een warme hap en om 12.00 uur was het laat genoeg vonden de verstandigste van de groep om het bed op te zoeken. Natuurlijk waren er nog enkele die het nachtleven in Bouillon moesten bekijken waar de muziek erg hard stond volgens mij, want verschillende van hen hadden s’morgen een lichte hoofdpijn. Of zou dit ergens anders van gekomen zijn?????

Na een heerlijk ontbijt vervolgde we onze weg huiswaarts. Dit ging niet helemaal volgens de route die Jan gemaakt had  omdat de Belgen het noodzakelijk vonden een wedstrijd onder de snelste wielrenners te houden en hiermee geen rekening hielden met onze route.
Maar ook de alternatieve route was heel mooi en warm.
Ook op deze dag moesten er weer de nodige pauzes gehouden worden voor een hapje en drankje.

Om ook de laatste kilometers veilig naar huis te komen, de voorrijder Toon had al een veiligheidhesje aan, besloot Eric P. na onderling overleg ook een hesje aan te doen.

Voorzien van een mooie felle rood/roze kleur moest het dan toch voor iedereen glashelder (interpolis) zijn dat hij de laatste van de groep was.
Toen we weer in ons eigen landje waren aangekomen vonden Mat en Tiny het noodzakelijk om even in de stabiele zijligging te gaan.
Er moest even hard gewerkt worden om ze hier weer uit te krijgen, maar zonder schade konden we onze weg vervolgen.
We vonden dat we nu wel een lekkere ijs verdient hadden om daarna snel de autoweg te nemen naar huis.

Om 20.30 uur kwamen we op ons dorpsplein aan. Moe maar voldaan na 671 kilometer.

Bij Wilma en Henny van Hotel, restaurant en camping Cobut.

 

 

2009-06-07 Avondrit mTc Oeldere
Vandaag met 5 motoren en 7 personen vertrokken voor een korte middag/avondrit
Jan.v, Theo en Diny, Alexander en Ingrid, Patrick en Toon

Jan Voermans had een mooie route in mekaar geknutseld van 165 km
We vertrokken met droog weer, echter in Ysselsteyn begon het te regenen en na een kort spoedoverleg werd besloten toch door te rijden.
Zoals het de echte rijders betaamd ( DIE HARDS )
Hierna werd het droog weer en kwam zelfs de zon tevoorschijn en we zelfs op het terras gegeten hebben.
We deden ons in Stramproy tegoed aan een reuze schnitzel (zo groot als olifanten-oren)

Hierna werd de tocht voortgezet en waren we om 20:45 uur weer terug in Oirlo
Tot de volgende keer……….

 

 

2009-05-24
Om 13.15 uur zijn we met 5 motoren vertrokken naar Zuid-Limburg via Sevenum, Maasbree, Helden, Roermond, Echt,Koningsbosch en dan een stukje Duitsland naar Brunssum. Vervolgens via Heerlen en dan richting Wijlre waar we onderweg op een terras(Elkenrade) genoten hebben van een lekker bakje koffie met een Limburgse vlaai.

Vervolgens zijn we de mergellandroute gaan rijden en naar Valkenburg waar de terrassen vol zaten. Daar aan de terugweg begonnen via de snelweg slingerend tussen de file door tot bij afslag Susteren en toen via België  Kinrooi naar Ittervoort waar we via de Napoleonsbaan naar Kessel gereden zijn.

Hier hebben we bij de Vierspong een lekker snitzelmenu gegeten om vervolgens terug naar Oeldere te keren. Toch  +/- 230 km. op de klok en een mooie tocht met natuurlijk veel zon!!

Peter Claessens voor de eerste keer erbij en na de eerste keer tanken bleek dat de accu leeg was, echter geen nood genoeg natuurlijke startmotors bij de hand. Met hulp van de overige hebben we hem na elke stop weer de weg op geholpen.

 

 

2009-04-26
De zon scheen heerlijk.
Er was nauwelijks wind.
De wegen waren heerlijk droog.
Het was niet te koud en niet te warm.
Alleen…………………………….
Er waren geen rijders om 13.00 uur op ons verlaten dorpsplein

2009-04-19
Terwijl pastoor te Plate hier in Oirlo zijn best deed om de kerkbezoekers de zegen te geven, verzamelden wij ons op het dorpsplein om de zegen in Grubbenvorst te krijgen.

Ons “eigen”  dorpsplein was bijna te klein. We waren nl. met 12 motoren en een trike en natuurlijk de bijbehorende rijders en bijrijders. Wat natuurlijk niets was in vergelijking met het dorpsplein in Grubbenvorst. Maar omdat we goed op tijd waren hadden we ook daar een plek op het plein en de koffie stond al te wachten. Er stond daar weer voor een mooi kapitaaltje motoren bij elkaar.

Na hier de zegen van meneer pastoor gekregen te hebben begonnen wij aan “onze” rit met als voorrijder Jan V. Het waren dit keer echte binnenwegen zo smal soms dat zelfs de medewerkers van de wegenbouw deze nog niet bereden hadden.

En na vele malen het bordje “Maasbree”  te hebben gezien, besloten we in Maasbree maar een lekker kopje cappuccino te nuttigen.

Helaas dit stond niet op de kaart, maar ook gebak kwam er niet op voor.  

Na deze pauze gingen we verder met onze rit richting Grashoek, Helenaveen en via vele omwegen terug naar huis.

Het was, mede dankzij het mooie weer, een mooie rit en hopelijk volgen er dit seizoen nog vele mooie veilige kilometers.

 

 

2009-03-29
Na  en paar maanden wachten (poetsen en sleutelen?) mochten de brommers eindelijk van stal
Vanmiddag vertrokken we met 11 motors vanaf het plein, uitgezwaaid door Joep, richting Duitsland maar eerst moest Jan V. thuis opgehaald worden.
Jan V. heette Ruud nog een speciaal welkom bij de groep.

Waarna de stoet van 12 motoren en 13 personen vertrok.
Na een omweg over Wellerlooi kwamen we langs het zéér drukke Niederrhein/Laarbruch/Airport Weeze vliegveld waar we langs de donkere wolken richting Wesel reden.
Gelukkig hielden we het de hele rit droog.
Via een mooie binnenweg voor “nur anlieger frei” kwamen we mooi om op tijd (15:00 uur) voor de koffiepauze aan in Grafenmuhle.
Alhoewel koffiepauze, er waren er weer een paar die toch niet tot thuis konden wachten met eten en meer aten dan de gebruikelijke apfelkuchen mit sahne.

Voordat we aan de thuisreis konden beginnen moest er toch nog even gesleuteld worden.

Hierna nog even goedkope benzine getankt en de stoet keerde rustig huiswaarts. Totaal 185km

Net na 18:00 uur waren we terug op ’t plein waar Ruud door Jan V. uitgenodigd werd om de eerstvolgende tocht weer mee te rijden omdat hij zich goed aangepast had.

Ruud  heeft dus nog de tijd om de handleiding van zijn motor te lezen (werking verlichting en hoeveel benzine gaat erin?, wat verbruikt hij?, enz. enz.  …………….)